Blauwe albast – ‘Koestering’

Blauwe albast

Blauwe albast, minder transparant dan sommige andere albastsoorten en lastig te bewerken doordat er harde en zachte delen in zitten. Ik ben hier al aan begonnen tijdens de speksteenperiode….

Pas een jaar of drie later heb ik deze steen weer opgepakt en heb ik er de uiteindelijke vorm aan gegeven.
Ik heb hier ook wel in gehakt maar bij albast moet je daar erg voorzichtig mee zijn omdat de kracht van de beitel de steen als het ware inwendig versplintert, zoals je een ster in het ijs kunt hebben. Deze beschadiging krijg je er niet meer uit.

maddonna-met-kindDit beeld heeft door de jaren heen diverse vormen gehad. Steeds was ik niet tevreden en ging het weer terug in de kast, tot na 5 jaar dit beeld ontstond. Het roept bij mij associaties op met afbeeldingen als deze Madonna met kind. Deze kreeg ik van ‘opoe’ bij mijn 1e H. Communie. Dit schilderijtje koester ik als herinnering aan mijn opoe, het hangt nog altijd op mijn kamer.